Fırında Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
1 kg süt
2 su bardak su
Yarım su bardağı pirinç
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilin
3 yemek kaşığı nişasta
Yarım su bardağı süt (nişastayı açmak için)
Fırında Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle pirincimizi tencereye alıp yıkıyoruz.
Yıkadığımız pirincin üzerine 2 su bardağı suyumuzu ekliyoruz.
Ocağı bırakıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Üzerine 1 litre sütümüzü ekleyip karıştırıyoruz.
Sonra bir bardak şekerimiz katıyoruz.
Nişastamızı sütle açıyoruz.
Nişastamızda ekleyip kaynamasını bekliyoruz.
Kaynayan sütlacımızı üstüne vanilini ekliyoruz ve kaynadıktan 15 dakika sonra pişiriyoruz.
Fırın kaplarımıza koyup fırının en üst tarafını koyup pişiriyoruz. İsterseniz üzerine fındık vesair ceviz ekleyebilirsiniz ve servise hazır.
Fırında Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 kg süt
2 su bardak su
Yarım su bardağı pirinç
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilin
3 yemek kaşığı nişasta
Yarım su bardağı süt (nişastayı açmak için)
Fırında Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle pirincimizi tencereye alıp yıkıyoruz.
Yıkadığımız pirincin üzerine 2 su bardağı suyumuzu ekliyoruz.
Ocağı bırakıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Üzerine 1 litre sütümüzü ekleyip karıştırıyoruz.
Sonra bir bardak şekerimiz katıyoruz.
Nişastamızı sütle açıyoruz.
Nişastamızda ekleyip kaynamasını bekliyoruz.
Kaynayan sütlacımızı üstüne vanilini ekliyoruz ve kaynadıktan 15 dakika sonra pişiriyoruz.
Fırın kaplarımıza koyup fırının en üst tarafını koyup pişiriyoruz. İsterseniz üzerine fındık vesair ceviz ekleyebilirsiniz ve servise hazır.
Fırında Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı