Fırında Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
1.5 litre süt
1.5-2 su bardağı şeker (Damak zevkinize göre)
1 su bardağı pirinç
2.5 su bardağı su
1 paket vanilya
2 kaşık nişasta
Yarım bardak süt (Nişastayı açmak için)
Yarım tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu (İsteğe bağlı)
Fırında Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yıkadığımız pirinçlerin üzerine suyu koyup ocağa alalım yumuşayıncaya kadar pişirelim (Suyunu tam çekmesin)
Üzerine sütü döküp ortada bir karıştırarak pişirelim.
Pişmeye yakın şekerini vanilyasını dökelim.
Bir kasede nişasta ve sütü açıp tencereye dökelim bir 5-10 dakika daha kaynatıp altını kapatalım üzerine rendelediğimiz limonu atalım (Güzel bir koku veriyor)
Isıya sağlam toprak kaplara koyup yarısına kadar su doldurduğumuz tepsiye yerleştirelim.
180 derecede üst rafında kızarana kadar pişirelim.
Fırında Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1.5 litre süt
1.5-2 su bardağı şeker (Damak zevkinize göre)
1 su bardağı pirinç
2.5 su bardağı su
1 paket vanilya
2 kaşık nişasta
Yarım bardak süt (Nişastayı açmak için)
Yarım tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu (İsteğe bağlı)
Fırında Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yıkadığımız pirinçlerin üzerine suyu koyup ocağa alalım yumuşayıncaya kadar pişirelim (Suyunu tam çekmesin)
Üzerine sütü döküp ortada bir karıştırarak pişirelim.
Pişmeye yakın şekerini vanilyasını dökelim.
Bir kasede nişasta ve sütü açıp tencereye dökelim bir 5-10 dakika daha kaynatıp altını kapatalım üzerine rendelediğimiz limonu atalım (Güzel bir koku veriyor)
Isıya sağlam toprak kaplara koyup yarısına kadar su doldurduğumuz tepsiye yerleştirelim.
180 derecede üst rafında kızarana kadar pişirelim.
Fırında Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı