Fırında Sütlaç Tanımı İçin Materyaller
1, 5 su bardağı pirinç
3 su bardak su
1 çay kaşığı tuz
1, 5 lt süt
1 paket vanilya
1, 5 su bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
Not: kullanılan bardak 200 ml dir
Fırında Sütlaç Tanımı Yapılışı
Pirinç, su ve tuz tencereye alınır.
Pirinç haşlanıp yumuşatsana kadar ortada karıştırılarak pişirilir.
Üzerine süt eklenir uygunca karıştırılır. Kıvam alınca içime şeker ve vanilya eklenir. 10 dk da bu formda pişirilir.
En son yumurta sarısının içine bir yemek kaşığı kaynayan sütlaçtan ve eklenip karıştırılıp tencereye konur.
Tencere ocaktan alınıp güveç kaplara eşit formda konur.
Fırın tepsisine güveç kaplar dizilir.
Tepsinin içerisine 2 bardak kadar sıcak su eklenip 200 derece ısınan fırına konur. Yaklaşık 15 dk üstü kızarsan kadar pişirilir.
Servis ederken fındık ceviz kullanabilirsiniz. Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.
1, 5 su bardağı pirinç
3 su bardak su
1 çay kaşığı tuz
1, 5 lt süt
1 paket vanilya
1, 5 su bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
Not: kullanılan bardak 200 ml dir
Fırında Sütlaç Tanımı Yapılışı
Pirinç, su ve tuz tencereye alınır.
Pirinç haşlanıp yumuşatsana kadar ortada karıştırılarak pişirilir.
Üzerine süt eklenir uygunca karıştırılır. Kıvam alınca içime şeker ve vanilya eklenir. 10 dk da bu formda pişirilir.
En son yumurta sarısının içine bir yemek kaşığı kaynayan sütlaçtan ve eklenip karıştırılıp tencereye konur.
Tencere ocaktan alınıp güveç kaplara eşit formda konur.
Fırın tepsisine güveç kaplar dizilir.
Tepsinin içerisine 2 bardak kadar sıcak su eklenip 200 derece ısınan fırına konur. Yaklaşık 15 dk üstü kızarsan kadar pişirilir.
Servis ederken fındık ceviz kullanabilirsiniz. Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.