AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Fırında Sütlaç

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Fırında Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
1 çay bardağı pirinç
2 su bardağı su
1 su bardağı şeker (İsteğe bağlı arttıra bilirsiniz)
2 yemek kaşığı silme nişasta
1 litre süt (1 su bardağı süt nişastayı açmak için ayrılacak)
1 paket vanilin (Bu ölçülerle 8 kase çıkıyor )
Süslemek için;
Fındık ceviz antep fıstığı elinizde ne varsa

Fırında Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pirinçleri güzelce yıkadıktan sonra 2 su bardağı suyla yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz, çok az sulu kalacak sütümüzü pişen pirincimize ek ediyoruz.
Ayırdığımız 1 bardak sütle nişastayı açıp bunuda ek edip, şekerimizi ve vanilimizide ekleyip, 10-15 dk kadar kaynatıyoruz.
Ocaktan alıp, fırına sağlam kaselerimizi boşluk kalacak formda paylaştırıyoruz fırın tepsisine diziyoruz tepsimize içine soğuk su koyuyoruz (Kaselerimizin suyu yarısına geçmeyecek halde dolduruyoruz).
200 derece fırında en üstte üstleri kızarana kadar fırınlıyoruz ve ister sade ister süsleyerek servis ediyoruz afiyet olsun
Fırında Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst