Fırında Sütlaç Tanımı İçin Materyaller
1 litre süt
1 su bardağı pirinç (Ben 2 parmak eksik koydum)
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilin
3 su bardağı kaynar su
Üzeri İçin
Toz tarçın
Fırında Sütlaç Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle pirinçleri güzelce yıkayıp süzün ve tencereye alıp kaynamış su ek ederek kısık ateşte pişirin.
Pişen pirinç e sütü şekeri ve 2. yemek kaşığı mısır nişastası ekleyin karıştırın.
Kaynayıp yoğunlaşınca vanilin de katıp altını kapatıyoruz (Ben bu tanımdan altı porsiyon sütlaç elde ettim).
Sütlaçları fırın kabına alıyoruz tepsiye dizin ve altına biraz su ek ederek evvelce ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
1 litre süt
1 su bardağı pirinç (Ben 2 parmak eksik koydum)
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilin
3 su bardağı kaynar su
Üzeri İçin
Toz tarçın
Fırında Sütlaç Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle pirinçleri güzelce yıkayıp süzün ve tencereye alıp kaynamış su ek ederek kısık ateşte pişirin.
Pişen pirinç e sütü şekeri ve 2. yemek kaşığı mısır nişastası ekleyin karıştırın.
Kaynayıp yoğunlaşınca vanilin de katıp altını kapatıyoruz (Ben bu tanımdan altı porsiyon sütlaç elde ettim).
Sütlaçları fırın kabına alıyoruz tepsiye dizin ve altına biraz su ek ederek evvelce ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun