Fırında Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler
1 litre süt (Yarı yarıya su süt de karıştırabilirsiniz)
1 çay bardağı pirinç
1 su bardağı şeker (Çok tatlı sevenler biraz daha artırabilirsiniz miktarı)
3 yemek kaşığı buğday nişastası (Mısır da olur)
1 paket vanilya
2 su bardağı su (Pirinci önceden pişirmek için)
Fırında Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sütlaç yapımı için; öncelikle pirincimizi yıkayıp 2 su bardağı suyu ekleyip güzelce haşlayın.
Tam suyu çekmezin haşlanan pirincin üstüne sütü ve vanilyayı ilave edip, kaynatalım (Sütün içinden bir çay bardağı ayıralım nişasta için)
Kaynamaya başlayınca, ayırdığımız sütün içine şeker ve nişastayı ekleyip güzelce karıştıralım. Kaynayan karışımımıza ekleyip karıştıralım 15 dakika ara ara karıştırarak orta ateşte pişirelim.
Ardından ocaktan alıp, kaselerimize boşaltalım. Ben fırına dayanıklı toprak kase seçtim tam 6 kase çıktı ölçüm fırın tepsisine kaseleri dizelim kaselerin yarısına gelecek şekilde su dolduralım.
180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim afiyet olsun.
Ben üzeri için ceviz seçtim siz ne isterseniz onu koyabilirsiniz
Fırında Sütlaç Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 litre süt (Yarı yarıya su süt de karıştırabilirsiniz)
1 çay bardağı pirinç
1 su bardağı şeker (Çok tatlı sevenler biraz daha artırabilirsiniz miktarı)
3 yemek kaşığı buğday nişastası (Mısır da olur)
1 paket vanilya
2 su bardağı su (Pirinci önceden pişirmek için)
Fırında Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sütlaç yapımı için; öncelikle pirincimizi yıkayıp 2 su bardağı suyu ekleyip güzelce haşlayın.
Tam suyu çekmezin haşlanan pirincin üstüne sütü ve vanilyayı ilave edip, kaynatalım (Sütün içinden bir çay bardağı ayıralım nişasta için)
Kaynamaya başlayınca, ayırdığımız sütün içine şeker ve nişastayı ekleyip güzelce karıştıralım. Kaynayan karışımımıza ekleyip karıştıralım 15 dakika ara ara karıştırarak orta ateşte pişirelim.
Ardından ocaktan alıp, kaselerimize boşaltalım. Ben fırına dayanıklı toprak kase seçtim tam 6 kase çıktı ölçüm fırın tepsisine kaseleri dizelim kaselerin yarısına gelecek şekilde su dolduralım.
180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim afiyet olsun.
Ben üzeri için ceviz seçtim siz ne isterseniz onu koyabilirsiniz
Fırında Sütlaç Tarifi Fotoğraflı Yapılışı