AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Fırında Soslu Tavuk Şiş

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Fırında Soslu Tavuk Şiş Tanımı İçin Gereçler
650 gram tavuk göğsü
2 yemek kaşığı yoğurt
1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
Çeri domates
Kırmızı biber
Yeşil biber
Kekik
Kimyon
Kırmızı pul biber
Tuz

Fırında Soslu Tavuk Şiş Tanımı Yapılışı

650 gram tavuk göğsünü kuşbaşından biraz büyük olacak formda doğrayın.
Daha sonra orta uzunluk derin bir kap içine 2 yemek kaşığı yoğurt, yarım çay bardağı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı domates salçası, damak tadınıza nazaran tuz, kekik, kırmızı pul biber ve kimyon ekleyin.
İsteğe nazaran sarımsak da rendeleyebilirsiniz.
Sosu tel çırpıcı yardımı ile uygunca karıştırın.
Hazırladığınız sosun üzerine doğradığınız tavuk etlerini koyun.
Tavuk etlerini sosu ile bir arada güzelce harmanlayın.
Hazırladığınız soslu tavuk etlerinin üzerini kapatıp, buzdolabında en az 2 saat kadar dinlenmeye bırakın.
Daha sonra dinlenen tavuk etlerini buzdolabından çıkartın.
Kullanacağınız kadar kırmızı biber ve yeşil biberin çekirdek kısmını temizleyip, tavuk etlerinin büyüklüğünde kesin.
Öteki tarafta tavuk etlerin çöp şişlerden kolay bir biçimde ayrılması için çöp şişleri güzelce ıslatın.
Akabinde şişlere sırayla tavuk, kırmızı ve yeşil biber olacak formda dizin.
Hazırladığınız tavuk çöp şişleri yağlı kağıt serili fırın tepsisi içine dizin.
Çöp şişlerin üzerine yağlı kağıt serip, kenar kısımlarını güzelce kapatın. Bu formda tavuklar kendi buharında lezzetli bir halde pişecektir.
Evvelden ısıtılmış 200 derece fırına verin. Yaklaşık 30 dakika kadar pişirin.
Fırında tavuk şişler piştikten sonra üzerindeki yağlı kağıdı alıp, boş olan kısımlara çeri domatesleri yerleştirin.
Tavuk çöp şişleri tekrardan fırına verip, üzerleri kızarana kadar pişirin.
Fırında tavuk şişler piştikten sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Afiyet bal şeker olsun
 
Geri
Üst