- Konu Yazar
- #1
Fırında Soslu Karnabahar Tanımı İçin Malzemeler
1 adet orta uzunluk karnabahar
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır unu
Yarım çay bardağı zeytinyağ (arttırıp azaltabilirsiniz)
Tuz
Karabiber
Acı pul biber
Kırmızı toz biber
Zerdeçal
Kaju(isteğe bağlı)
Sarımsak tozu( yoğurtla servis yaparken sarımsak kullanmayın)
Baharatları istediğiniz ölçüde kullanabilirsiniz
Fırında Soslu Karnabahar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Karnabaharı düzgünce yıkayıp küçük kesimlere ayırın 10 dk sirkeli suda bekletin.
10 dk kadar haşlayın ne çiğ ne çok yumuşak olmasın.
Haşladıktan sonra süzüp borcama alın.
Sosu tüm materyalleri karıştırarak hazırlayın ve karnabahara güzelce bulayın.
180 derece üzeri kızarana kadar pişirin.
Yoğurt ile servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Fırında Soslu Karnabahar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 adet orta uzunluk karnabahar
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır unu
Yarım çay bardağı zeytinyağ (arttırıp azaltabilirsiniz)
Tuz
Karabiber
Acı pul biber
Kırmızı toz biber
Zerdeçal
Kaju(isteğe bağlı)
Sarımsak tozu( yoğurtla servis yaparken sarımsak kullanmayın)
Baharatları istediğiniz ölçüde kullanabilirsiniz
Fırında Soslu Karnabahar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Karnabaharı düzgünce yıkayıp küçük kesimlere ayırın 10 dk sirkeli suda bekletin.
10 dk kadar haşlayın ne çiğ ne çok yumuşak olmasın.
Haşladıktan sonra süzüp borcama alın.
Sosu tüm materyalleri karıştırarak hazırlayın ve karnabahara güzelce bulayın.
180 derece üzeri kızarana kadar pişirin.
Yoğurt ile servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Fırında Soslu Karnabahar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı