Fırında Soslu Karnabahar

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Fırında Soslu Karnabahar Tanımı İçin Materyaller
1 küçük karnabahar
1 adet patates
2 tane yumurta
1 su bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı un
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Üzerine
1 kase kaşar peyniri

Fırında Soslu Karnabahar Tanımı Yapılışı

Karnabaharı kesip haşlamaya bırakıyorum.
Haşlama suyuna tuz da ek ediyoruz.
Pişip pişmediğini bıçak yardımıyla denetim edebilirsiniz piştikten sonra süzüp birebir suda patatesleri haşlıyoruz bu ortada sosumuzu hazırlıyoruz karnabaharın ve patateslerin birinci sıcaklığı çıkınca sos ile harmanlıyoruz.
Sonra borcama alalım.
Evvelden ısıtılmış 200 derecelik fırında birinci olarak 20 dakika sonra çıkarıp rendelediğimiz kaşar peyniri ekleyip 15dakika 220 derecede denetimli pişirelim.
Hepsi bu kadar afiyet olsun.
Not.
Karnabahar ile patatesi birebir vakitte haşlamayı unuttuğum için başka ayrı haşladım siz birlikte haşlayabilirsiniz.
Karnabaharları haşlarken tuz ek ediyoruz.
 
Geri
Üst