- Konu Yazar
- #1
Fırında Soslu Karışık Kızartma Tanımı İçin Materyaller
3 adet patates
2 adet patlıcan
2 adet kapak
2 adet kapya biber
5 adet yeşil sivri biber
1 baş sarımsak
Sosu İçin
1 çay bardağı zeytinyağı
1,5 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz
Domates Sosu İçin
2 adet domates rendesi
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Kırmızı toz biber
Öbür gereçler
Sarımsaklı yoğurt
Fırında Soslu Karışık Kızartma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Zerzevatları yıkayıp kuruyalım. Patlıcan ve kabakları alacalı soyalım. Bütün zerzevatları çubuk halinde doğrayalım.
Üzerinin sosu için derince bir kaba zeytinyağı ve baharatları alıp karıştıralım. Doğranmış zerzevatları içerisine koyup güzelce sosla harmanlayalım. Akabinde uygun bir tepsiye sırasıyla dizelim.
Üzerine sarımsakları serpelim. Yağlı kağıdı ıslatıp üzerini kapatalım. Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında sebzeler yumuşayana dek bu biçimde pişirip, sonra yağlı kağıdı üzerinden alıp kızarana dek fırınlayalım.
Sosu için uygun tavaya yağı alıp kızdıralım. Sonra rendelenmiş domatesi, tuz ve istediğiniz baharatı ekleyip pişirelim.
Kızarmış zerzevatları servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirip onun üzerine domates sosunu dökelim. Afiyet olsun.
3 adet patates
2 adet patlıcan
2 adet kapak
2 adet kapya biber
5 adet yeşil sivri biber
1 baş sarımsak
Sosu İçin
1 çay bardağı zeytinyağı
1,5 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz
Domates Sosu İçin
2 adet domates rendesi
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Kırmızı toz biber
Öbür gereçler
Sarımsaklı yoğurt
Fırında Soslu Karışık Kızartma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Zerzevatları yıkayıp kuruyalım. Patlıcan ve kabakları alacalı soyalım. Bütün zerzevatları çubuk halinde doğrayalım.
Üzerinin sosu için derince bir kaba zeytinyağı ve baharatları alıp karıştıralım. Doğranmış zerzevatları içerisine koyup güzelce sosla harmanlayalım. Akabinde uygun bir tepsiye sırasıyla dizelim.
Üzerine sarımsakları serpelim. Yağlı kağıdı ıslatıp üzerini kapatalım. Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında sebzeler yumuşayana dek bu biçimde pişirip, sonra yağlı kağıdı üzerinden alıp kızarana dek fırınlayalım.
Sosu için uygun tavaya yağı alıp kızdıralım. Sonra rendelenmiş domatesi, tuz ve istediğiniz baharatı ekleyip pişirelim.
Kızarmış zerzevatları servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirip onun üzerine domates sosunu dökelim. Afiyet olsun.