AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Fırında Soğanlı Tavuklu Pilav

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Fırında Soğanlı Tavuklu Pilav Tanımı İçin Gereçler
5 adet tavuk baget
Haşlamak için; 2 litre su
5-6 adet orta uzunluk soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı pirinç
Tuz, karabiber

Fırında Soğanlı Tavuklu Pilav Tanımı Yapılışı

Yıkadığımız tavukları tencereye alarak üzerine su ekleyip haşlamaya bırakalım.
Kabuklarını soyduğumuz soğanları küçük küçük doğrayalım.
Tencereye sıvı yağını döküp üzerine küçük doğradığımız soğanlarıda ekleyerek orta ateşte karamelize olana kadar kavuralım.
Rengi dönen soğanların üzerine yıkadığımız pirinçleri ekleyelim 5 dk kadar kavuralım.
Son olarak tuzunu, karabiberini ve didiklenmiş tavuk parçalarınıda ekleyip ocağı kapatalım.
Dikdörtgen borcama dökelim üzerine haşladığımız tavuklardan kalan suyu ekleyelim, birazda sıcak su ekleyelim. (ölçü kullanmıyorum üzerini geçecek biçimde su olursa yetiyor).
Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun
 
Geri
Üst