Fırında Sebzeli Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
6 modül tavuk but
3 kaşık zeytinyağı
1 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak
Kekik
Pulbiber
Köftebaharatı
Karabiber
Köri
Tuz
Sebzeler
2 orta uzunluk patates
1 adet kurusoğan
3 adet sivri biber
1 adet kapya biber
1 adet domates
2 diş sarımsak
Fırında Sebzeli Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Geniş bir kaba tavukları alalım ve tüm materyalleri üzerine aktaralım. Elimizle yeterlice karıştıralım.
Üzerine streç çekip en az 1 saat dolapta bekletelim.
Sebzeleri tıpkı biçimde doğrayıp tuz ve zeytinyağı gezdirelim üzerine.
Tepsinin bir kenarına zerzevatları, öteki tarafına tavukları dizelim.
Derisi üstte kalacak biçimde.
200 derece fırında kızarana kadar pişirelim. afiyet olsun
Fırında Sebzeli Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
6 modül tavuk but
3 kaşık zeytinyağı
1 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak
Kekik
Pulbiber
Köftebaharatı
Karabiber
Köri
Tuz
Sebzeler
2 orta uzunluk patates
1 adet kurusoğan
3 adet sivri biber
1 adet kapya biber
1 adet domates
2 diş sarımsak
Fırında Sebzeli Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Geniş bir kaba tavukları alalım ve tüm materyalleri üzerine aktaralım. Elimizle yeterlice karıştıralım.
Üzerine streç çekip en az 1 saat dolapta bekletelim.
Sebzeleri tıpkı biçimde doğrayıp tuz ve zeytinyağı gezdirelim üzerine.
Tepsinin bir kenarına zerzevatları, öteki tarafına tavukları dizelim.
Derisi üstte kalacak biçimde.
200 derece fırında kızarana kadar pişirelim. afiyet olsun
Fırında Sebzeli Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı