Fırında Sebzeli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
8/10 adet tavuk put ( kişi sayısına göre)
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) adet orta boy patates
1 kase küçük boy mantar (250 gram) isteğe bağlı koyabilirsiniz
1 baş sarımsak
5/6 sivri biber
1 adet kapya biber
Baharat karışımı için;
Varsa tavuk baharatı yoksa içine
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1veya 2 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pulbiber
Göz kararı tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tavukların üzerine kızarması için birer parça margarin
Fırında Sebzeli Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patatesleri elma dilim veya büyük küpler halinde doğrayalım iri parçalar şeklinde aynı şekilde biberlerler büyük doğrayıp hepsini ayni kabın içine koyalım.
Üzerine temizlenmiş mantarları bütün şeklinde koyalım (Mantar sevmiyorsanız kaynayabilirsiniz ) 1 baş sarımsağıda ayıklayıp, atalım içine hepsini aynı kabın içinde bütün baharatlarla birlikte buluşturalım.
Tuz ve sıvı yağ da ekleyip iyice harmanlayalım daha sonra fırın tepsisine veya istediğiniz bir borcam veya ısıya dayanıklı bir kaba koyabilirsiniz.
Yine aynı sebzeleri harmanladığımız kabın içinde temizlenmiş olan tavuk butlarını, tuz ve hafif toz kırmızı biberle iyice yedirip, sebzelerin üstüne dizelim.
Daha sonra tavuk butlarının üzerine birer parça margarin koyup, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 30 veya 40 dk pişirelim. Bu süre yine fırınınızın pişirme süresine göre değişir kontrollü pişirin.
Dilerseniz üzerine yağlı kağıt veya alüminyum folyo serip daha hızlı pişmesini sağlayabilirsiniz yemeği fırından almadan 10 dk önce üzerini açabilirsiniz ki tavukların üzeri iyice kızarsın. Ben üzerine bir şey örtmedim 35 dk yemeğim güzel pişti. Afiyet olsun.
Fırında Sebzeli Tavuk Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
8/10 adet tavuk put ( kişi sayısına göre)
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) adet orta boy patates
1 kase küçük boy mantar (250 gram) isteğe bağlı koyabilirsiniz
1 baş sarımsak
5/6 sivri biber
1 adet kapya biber
Baharat karışımı için;
Varsa tavuk baharatı yoksa içine
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1veya 2 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pulbiber
Göz kararı tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tavukların üzerine kızarması için birer parça margarin
Fırında Sebzeli Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patatesleri elma dilim veya büyük küpler halinde doğrayalım iri parçalar şeklinde aynı şekilde biberlerler büyük doğrayıp hepsini ayni kabın içine koyalım.
Üzerine temizlenmiş mantarları bütün şeklinde koyalım (Mantar sevmiyorsanız kaynayabilirsiniz ) 1 baş sarımsağıda ayıklayıp, atalım içine hepsini aynı kabın içinde bütün baharatlarla birlikte buluşturalım.
Tuz ve sıvı yağ da ekleyip iyice harmanlayalım daha sonra fırın tepsisine veya istediğiniz bir borcam veya ısıya dayanıklı bir kaba koyabilirsiniz.
Yine aynı sebzeleri harmanladığımız kabın içinde temizlenmiş olan tavuk butlarını, tuz ve hafif toz kırmızı biberle iyice yedirip, sebzelerin üstüne dizelim.
Daha sonra tavuk butlarının üzerine birer parça margarin koyup, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 30 veya 40 dk pişirelim. Bu süre yine fırınınızın pişirme süresine göre değişir kontrollü pişirin.
Dilerseniz üzerine yağlı kağıt veya alüminyum folyo serip daha hızlı pişmesini sağlayabilirsiniz yemeği fırından almadan 10 dk önce üzerini açabilirsiniz ki tavukların üzeri iyice kızarsın. Ben üzerine bir şey örtmedim 35 dk yemeğim güzel pişti. Afiyet olsun.
Fırında Sebzeli Tavuk Tarifi Fotoğraflı Yapılışı