- Konu Yazar
- #1
Fırında Sebzeli Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
1 kesim tavuk göğsü
1 adet kapya biber
2 adet patates
2 adet çarliston biber
2 adet domates
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı karabiber
Yarım tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 su bardağı su
Yarım çay bardağından biraz eksik ayçiçek yağı
Fırında Sebzeli Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavukları ve zerzevatları doğrayıp borcama koyalım.
Bir kasede salçaları baharatları bir su bardağı su ile karıştıralım ve borcamdaki gereçlerin üzerine dökelim.
Ardından sıvı yağı ekleyin karıştıralım.
Üzerini yağlı kağıt ile kapatıp evvelden ısıttığımız 180 derece fırında 40 dakika pişirelim.
40 dakikanın akabinde yağlı kağıdı üzerinden alıp 10 dakika da o denli pişirelim. Pişirme mühletini kendi fırınınıza nazaran de ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun. .
Fırında Sebzeli Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 kesim tavuk göğsü
1 adet kapya biber
2 adet patates
2 adet çarliston biber
2 adet domates
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı karabiber
Yarım tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 su bardağı su
Yarım çay bardağından biraz eksik ayçiçek yağı
Fırında Sebzeli Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavukları ve zerzevatları doğrayıp borcama koyalım.
Bir kasede salçaları baharatları bir su bardağı su ile karıştıralım ve borcamdaki gereçlerin üzerine dökelim.
Ardından sıvı yağı ekleyin karıştıralım.
Üzerini yağlı kağıt ile kapatıp evvelden ısıttığımız 180 derece fırında 40 dakika pişirelim.
40 dakikanın akabinde yağlı kağıdı üzerinden alıp 10 dakika da o denli pişirelim. Pişirme mühletini kendi fırınınıza nazaran de ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun. .
Fırında Sebzeli Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı