Fırında Sebzeli Levrek Tanımı İçin Materyaller
4 adet levrek
2 adet patates
4 adet sivri biber
1 baş soğan
1 baş sarımsak
Sosu için;
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı tatlı biber
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
2 adet rendelenmiş sarımsak
Yarım tatlı kaşığı tuz
Fırında Sebzeli Levrek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle güzelce balıklarımızı temizliyoruz.
Tepsimize patateslerimizi,soğan,sarımsak ve biberlerimizi istediğimiz biçimde doğruyoruz ve akabinde üzerine balıklarımızı diziyoruz.
Sosumuzu hazırlıyoruz zeytinyağı,baharatlarımızı, rendelenmiş sarımsak karıştırıp balıklarımızın üzerine sürüyoruz her yerine gelecek formda.
Sonra üzerini yağlı kağıt ile kapatıp 200 derecede pişiriyoruz .
20 dakika kadar ve yağlı kağıdı çıkarıp bir 10 dakika daha o halde üzerini kızartıyoruz.
Fırında Sebzeli Levrek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
4 adet levrek
2 adet patates
4 adet sivri biber
1 baş soğan
1 baş sarımsak
Sosu için;
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı tatlı biber
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
2 adet rendelenmiş sarımsak
Yarım tatlı kaşığı tuz
Fırında Sebzeli Levrek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle güzelce balıklarımızı temizliyoruz.
Tepsimize patateslerimizi,soğan,sarımsak ve biberlerimizi istediğimiz biçimde doğruyoruz ve akabinde üzerine balıklarımızı diziyoruz.
Sosumuzu hazırlıyoruz zeytinyağı,baharatlarımızı, rendelenmiş sarımsak karıştırıp balıklarımızın üzerine sürüyoruz her yerine gelecek formda.
Sonra üzerini yağlı kağıt ile kapatıp 200 derecede pişiriyoruz .
20 dakika kadar ve yağlı kağıdı çıkarıp bir 10 dakika daha o halde üzerini kızartıyoruz.
Fırında Sebzeli Levrek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı