Fırında Sebzeli Kanat

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Fırında Sebzeli Kanat Tanımı İçin Gereçler
2 kg kanat
4 adet küçük orta uzunluk patates
7-8 adet sivri biber
2 diş sarımsak
1 adet kapya biber
3 adet domates
1 er yemek kaşığı domates biber salçası
Karabiber, pul biber, kırmızı toz biber ,kimyon ,kekik
Az ölçüde sıvı yağ
1 yemek kaşığı yoğurt
Kaya tuzu
Üzeri için;
1 er yemek kaşığı domates
Biber salçası
1 bardak sıcak su

Fırında Sebzeli Kanat Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle kanatları güzelce yıkayalım.
Salçasını ,yoğurdunu ,baharatlarını ,tuzunu, sıvı yağını ,ezilmiş 1-2 diş sarımsağı harmanlayalım 10 dk terbiyelensin.
Patateslerimizi yuvarlak biçimde keselim.
Tepsimize dizelim sebzelerimizide sarımsaklarımızı en üstte sosladığımız kanatlarımızı dizelim.
Üzerine 1 yemek kaşığı salçayı sıcak suda karıştıralım. Yemeğimizin üzerine gezdirelim.
Yağlı kağıdı ıslatalım üzerine örtelim hem kanatlarımız çabuk kızarır sebzelerimiz çiğ kalmamış olur.
200 derece ısıtılmış fırında 25dk pişirelim.
Afiyet olsun

Fırında Sebzeli Kanat Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst