Fırında Sebzeli Et Tanımı İçin Materyaller
1 kilo kuzu kuşbaşı
1 paket bürüksel lahanası
3 tane orta uzunluk patates
2 tane orta uzunluk havuç
3 tane orta uzunluk soğan
1 baş sarımsak
4 kaşık zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı dağ kekiği
Fırında Sebzeli Et Tanımı Yapılışı
Etleri 5 dk kadar kızgın tavada ve yüksek ateşte mühürleyelim.
Zerzevatları dilediğimiz büyüklüklerde doğrayalım.
Sebzelerle yağ ve baharatları harmanlayalım.
Fırın tepsisinde alta sebzeler üste etler gelecek biçimde koyalım.
Üzerini top yaparak suyla ıslattığımız iki tane yağlı kağıtla kapatalım.
Kağıdı kenarlarından güzelce sıkıştırın ki kendi buharında pişsin.
200 derecede evvelden ısıtılmış fansız fırının orta rafında 1, 5 saat pişirelim.
Servis önerisi; ben yanında yoğurtlu erişte salatasıyla servis ettim. Kızlarım çok sevdi
Afiyet olsun
1 kilo kuzu kuşbaşı
1 paket bürüksel lahanası
3 tane orta uzunluk patates
2 tane orta uzunluk havuç
3 tane orta uzunluk soğan
1 baş sarımsak
4 kaşık zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı dağ kekiği
Fırında Sebzeli Et Tanımı Yapılışı
Etleri 5 dk kadar kızgın tavada ve yüksek ateşte mühürleyelim.
Zerzevatları dilediğimiz büyüklüklerde doğrayalım.
Sebzelerle yağ ve baharatları harmanlayalım.
Fırın tepsisinde alta sebzeler üste etler gelecek biçimde koyalım.
Üzerini top yaparak suyla ıslattığımız iki tane yağlı kağıtla kapatalım.
Kağıdı kenarlarından güzelce sıkıştırın ki kendi buharında pişsin.
200 derecede evvelden ısıtılmış fansız fırının orta rafında 1, 5 saat pişirelim.
Servis önerisi; ben yanında yoğurtlu erişte salatasıyla servis ettim. Kızlarım çok sevdi
Afiyet olsun