Fırında Sebzeli Et

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Fırında Sebzeli Et Tanımı İçin Materyaller
1 kilo kuzu kuşbaşı
1 paket bürüksel lahanası
3 tane orta uzunluk patates
2 tane orta uzunluk havuç
3 tane orta uzunluk soğan
1 baş sarımsak
4 kaşık zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı dağ kekiği

Fırında Sebzeli Et Tanımı Yapılışı

Etleri 5 dk kadar kızgın tavada ve yüksek ateşte mühürleyelim.
Zerzevatları dilediğimiz büyüklüklerde doğrayalım.
Sebzelerle yağ ve baharatları harmanlayalım.
Fırın tepsisinde alta sebzeler üste etler gelecek biçimde koyalım.
Üzerini top yaparak suyla ıslattığımız iki tane yağlı kağıtla kapatalım.
Kağıdı kenarlarından güzelce sıkıştırın ki kendi buharında pişsin.
200 derecede evvelden ısıtılmış fansız fırının orta rafında 1, 5 saat pişirelim.
Servis önerisi; ben yanında yoğurtlu erişte salatasıyla servis ettim. Kızlarım çok sevdi

Afiyet olsun
 
Geri
Üst