Fırında Sebzeli Çipura Tarifi İçin Malzemeler
4 adet çipura
2 adet soğan
4 diş sarımsak
2 adet patates
2 adet kapya biber
1 adet limon
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
Biberiye
Kekik
Defne yaprağı
Zeytinyağı
Fırında Sebzeli Çipura Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Temizlenmiş balıkları iyice yıkıyoruz ve üzerine bir kaç çizik atıyoruz, sonrasında suyunun süzülmesi için 20 dk bekliyoruz.
Bir kabın içerisine 1/2 çay bardağı zeytinyağı alıyoruz.
İçerisine 1/2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, 1/2 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kekik ve 1 çay kaşığı biberiye ekliyoruz.
İyice karıştırıp balıkların içine ve dışına yediriyoruz.
Daire şeklinde doğradığımız soğanları fırın tepsisine diziyoruz.
Dilim şekline doğradığımız patatesleri de tepsimize ekliyoruz.
Son olarak irice doğradığımız kapya biberleri de ekliyoruz.
Sebzelerin üzerinde biraz zeytinyağı gezdiriyoruz, tuz ve karabiber ekliyoruz.
Sosladığımız balıkların içerisine ezilmiş birer adet sarımsak, bir parça defne yaprağı ve bir dilim limon koyuyoruz ve tepsinin üzerine yerleştirdiğiniz ızgaraya yerleştiriyoruz.
Balıkların üzerindeki çiziklere yarım limon halkaları yerleştiriyoruz.
180 derece fırında yaklaşık 40 dk pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Fırında Sebzeli Çipura Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
4 adet çipura
2 adet soğan
4 diş sarımsak
2 adet patates
2 adet kapya biber
1 adet limon
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
Biberiye
Kekik
Defne yaprağı
Zeytinyağı
Fırında Sebzeli Çipura Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Temizlenmiş balıkları iyice yıkıyoruz ve üzerine bir kaç çizik atıyoruz, sonrasında suyunun süzülmesi için 20 dk bekliyoruz.
Bir kabın içerisine 1/2 çay bardağı zeytinyağı alıyoruz.
İçerisine 1/2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, 1/2 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kekik ve 1 çay kaşığı biberiye ekliyoruz.
İyice karıştırıp balıkların içine ve dışına yediriyoruz.
Daire şeklinde doğradığımız soğanları fırın tepsisine diziyoruz.
Dilim şekline doğradığımız patatesleri de tepsimize ekliyoruz.
Son olarak irice doğradığımız kapya biberleri de ekliyoruz.
Sebzelerin üzerinde biraz zeytinyağı gezdiriyoruz, tuz ve karabiber ekliyoruz.
Sosladığımız balıkların içerisine ezilmiş birer adet sarımsak, bir parça defne yaprağı ve bir dilim limon koyuyoruz ve tepsinin üzerine yerleştirdiğiniz ızgaraya yerleştiriyoruz.
Balıkların üzerindeki çiziklere yarım limon halkaları yerleştiriyoruz.
180 derece fırında yaklaşık 40 dk pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Fırında Sebzeli Çipura Tarifi Fotoğraflı Yapılışı