AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Fırında Sebze

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Fırında Sebze Tarifi İçin Malzemeler
1 adet küçük boy karnabahar
4 adet küçük boy patates
4 adet küçük boy havuç
2 adet küçük boy kuru soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı braten sos (Rosto sos) knorr markasında bulabilirsiniz (İsteğe göre kullanıp kullanmaya da bilirsiniz)
Üzeri için;
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı mayonez

Fırında Sebze Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Havuçlar halka şeklinde doğranır. Ardından patatesler elma dilimi şeklinde doğranır.
Karnabahar çiçeklerine ayrılır. Hepsi bir araya alınıp güzelce yıkanır. 2 adet soğan yarım ay şeklinde doğranır.
Tepsimizin içerisine yağlı kağıt serilip. Yıkadığımız sebzeler tepsiye alınır. Daha sonra yarım ay doğradığımız soğanlar parçalanarak sebzeler ile birleştirilir.
Üzerine sıvı yağ ve baharatlar eklenip güzelce harmanlanır.
200 derecelik fırında alt-üst ayarda (Ben genelde fanlı sistemi kullanıyorum) 40 dakika kadar pişirilir.
Fırından çıkınca hazırladığımız sos üzerine dökülür.
Not: Ben görsellik açısından ve değişik lezzet katmak için en son sosun üzerine ev yapımı domates sosunu ocak üzerinde biraz pişirip damak zevkime göre baharatlar ekleyip süsleme yaptım. Şimdiden deneyenlere afiyet olsun

Fırında Sebze Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst