Firinda satilan misir ekmegi nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
205.412
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Fırında satılan mısır ekmeği nasıl yapılır?​

Mısır Ekmeği Nasıl Yapılır?
- Süt, yağ, tuz, mısır unu, kabartma tozu ve unu iyice karıştırıyoruz.
- Beyaz peyniri ufalayıp, dereotu doğrayıp karıştırıyoruz.
- Peynir ve hamuru güzelce birbirine yedirip yağlanmış tepsiye döküyoruz. Üstünü düzeltiyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü pembeleşene kadar pişiriyoruz.
Tavada mısır ekmeği nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?
Tavada Mısır Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Derin bir kabın içine ılık süt, yumurta, ve sıvı yağı alıp çırpalım.
- Üzerine mısır unu, un, kabartma tozu, toz şeker ve tuz ekleyip çırparak güzelce karıştıralım.
- Ardından 22 cm yapışmaz bir tavanın içini ve kenarlarını tereyağı ile güzelce yağlayalım.

Yoğurt Mısır ekmeği nasıl yapılır?​

Taze Baharatlı Ve Yoğurtlu Mısır Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta, yoğurt ve zeytinyağı karıştırılır.
- Ayrı bir kapta mısır unu, un, kabartma tozu, tuz ve şeker karıştırılır ve sıvı karışımına eklenerek homojen bir kıvam alana karar karıştırılır.
- İçerisine doğranmış dereotu ilave edilir. Tepsiye alınır.
Diyet mısır ekmeği nasıl yapılır?
Beyaz un, mısır unu, kabartma tozu ve tuzu içi derin çukur kapta karıştırın. Yavaşça su döküp güzelce yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin. Hamur 10 dakika dinlendirildikten sonra tereyağ konulmuş teflon tavada hamuru güzelce yayın. Kısık ateşte alt üst kızarıncaya kadar pişirilir.
Tavada Mısır Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurtaları bir kaseye alıp çırpın.
- Yoğurt ve zeytinyağını üzerine ekleyin.
- Mısır ununu ve kabartma tozunu da ekledikten sonra bir çırpıcıyla karıştırın.
- Karışım tamamen homojen hale geldikten sonra arzuya göre bu aşamada tuz ekleyin.
Sade mısır unundan ekmek nasıl yapılır?
Mısır Ekmeği Nasıl Yapılır?
- Unu bir kaba aldıktan sonra, ortasına maya, ılık su, zeytinyağı, tuz ve şekeri aktarıp yoğurun.
- Kelepçeli yuvarlak kek kalıbını yağlayıp hamuru yayın.
- 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin.
- Piştikten sonra üçgen şeklinde dilimleyerek soğumaya bırakabilirsiniz.

Sade mısır ekmeği nasıl yapılır?​

 
Geri
Üst