AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Fırında Şark Usulü Dolma

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Fırında Şark Yordamı Dolma Tanımı İçin Materyaller
20-22 adet biber
3 su bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
3 adet taze soğan
3 adet domates
3 iri diş sarımsak
1 demet maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1,5 çay bardağı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı kaynamış sıcak su
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Baharatları İçin
1 tatlı kaşığı pulbiber
2 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı karabiber

Fırında Şark Adabı Dolma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Pirinci yarım saat kadar sıcak tuzlu suda bekletin.
Biberleri temizleyip yıkayın, büyük bir kabın içine su doldurun 2 tatlı kaşığı tuz atıp karıştırın ve biberleri bu suda yarım saat bekletin (Hem lezzet açısından hemde biberin üzerindeki kalıntıların temizlenmesi için )
Kuru soğan, taze soğan ve maydanozu yemeklik doğrayın, sarımsakları rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Domateslerin kabuklarını soyup kuşbaşı doğrayın.
Pirinci yıkayıp süzün, kabın içine alın, doğranmış zerzevatları salçaları, sarımsağı, zeytinyağını, yeteri kadar tuzunu ve baharatlarını hepsini bir hoş karıştırın.
Biberleri bu iç materyalle doldurun ve uygun bir tepsiye yerleştirin.
Kaynamış sıcak suyun içinde nar ekşisini ve bir çay kaşığı tuzu eritin,, bu suyu biberlerin üzerine dökün,.
Evvelce ısıtılmış fırında 220 derecede pişirin, biberlerin üzeri biraz kızarınca fırından çıkarın, biberleri çatalla alt üst edin, tekrar fırına koyarak pişirmeye devam edin.
Tekrar biberlerin üzeri kızarınca ya ve suyunu büsbütün çekinceye kadar bir saate yakın pişirin,, afiyetler olsun.
 
Geri
Üst