Fırında Püreli Mantarlı Et Tarifi İçin Malzemeler
500 gram dana kuşbaşı et
250 gram mantar
1 adet kuru soğan
1adet kapya biber
2 adet yeşil biber
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
4 yemek kaşığı domates sos
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım kase arpacık soğan (Olmasada olur)
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Püre için malzemeler;
6 adet patates
1 su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri
Yarım çay bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Fırında Püreli Mantarlı Et Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Eti tencereye alıp, suyunu çekinceye kadar kavuralım (yada düdüklüde pişirin).
Et pişmezse sıcak su ilave ederek yumuşayıncaya pişirelim.
Başka bir tencereye yağı koyalım.
Temizleyip, doğradığımız mantarları suyunu çekene kadar kavuralım.
Soğan, sarımsak biberleride ilave ederek soteleyelim.
Mantarlar yumuşadıktan sonra domates sos ve salçayı katalım.
En son eti koyup, iyice kavuralım.
Yarım bardak sıcak su katıp baharatları da ekleyip, bir iki dakika daha kaynatıp ocağı kapatalım.
Pişen soteyi fırın kabına boşaltalım.
Püre için; kabukları soyulmuş patatesleri küp küp doğrayıp tuzlu suda haşlayalım.
Piştikten sonra suyu çok fazlaysa süzelim.
Sıcakken içine kaşarı tereyağı ve baharatları katıp, iyice ezelim.
Püreyi etin üzerine düzgün bir şekilde yayalım.
Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.
Fırında Püreli Mantarlı Et Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
500 gram dana kuşbaşı et
250 gram mantar
1 adet kuru soğan
1adet kapya biber
2 adet yeşil biber
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
4 yemek kaşığı domates sos
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım kase arpacık soğan (Olmasada olur)
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Püre için malzemeler;
6 adet patates
1 su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri
Yarım çay bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Fırında Püreli Mantarlı Et Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Eti tencereye alıp, suyunu çekinceye kadar kavuralım (yada düdüklüde pişirin).
Et pişmezse sıcak su ilave ederek yumuşayıncaya pişirelim.
Başka bir tencereye yağı koyalım.
Temizleyip, doğradığımız mantarları suyunu çekene kadar kavuralım.
Soğan, sarımsak biberleride ilave ederek soteleyelim.
Mantarlar yumuşadıktan sonra domates sos ve salçayı katalım.
En son eti koyup, iyice kavuralım.
Yarım bardak sıcak su katıp baharatları da ekleyip, bir iki dakika daha kaynatıp ocağı kapatalım.
Pişen soteyi fırın kabına boşaltalım.
Püre için; kabukları soyulmuş patatesleri küp küp doğrayıp tuzlu suda haşlayalım.
Piştikten sonra suyu çok fazlaysa süzelim.
Sıcakken içine kaşarı tereyağı ve baharatları katıp, iyice ezelim.
Püreyi etin üzerine düzgün bir şekilde yayalım.
Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.
Fırında Püreli Mantarlı Et Tarifi Fotoğraflı Yapılışı