SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Fırında Püreli Kıyma Tanımı İçin Malzemeler
Kıyma için;
250 gram kıyma
1/2 (yarım) soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı pulbiber biber
Garnitür (1 adet havuç, 1 çay bardağı bezelye)
1 adet yeşil sivri biber
1 adet kapya biber
1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Patates püresi için;
2 adet uzunluk haşlanmış patates
1/2 (yarım) su bardağı rendelenmiş kaşar
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Üzeri için;
1 kase rendelenmiş kaşar
Fırında Püreli Kıyma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanları küp küp doğrayıp, zeytinyağında kavurun.
Üzerine kıymayı ekleyip, kavurmaya devam edin.
Salçaları ve baharatları da ek edip, kavurun.
Ardından suyunu ve garnitürü de ekleyip, 5 dk kısık ateşte pişirin.
Püre için; haşlanmış patatesleri kaşık yardımıyla ezin.
Süt, kaşar rendesi, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
Borcamı fırça ile biraz yağlayıp, kıymalı harcı tabana yayın.
Üzerine patates püresini yayın.
Rendelenmiş kaşarları da en üste serpin.
180 derecede evvelce ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dk üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Fırında Püreli Kıyma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Kıyma için;
250 gram kıyma
1/2 (yarım) soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı pulbiber biber
Garnitür (1 adet havuç, 1 çay bardağı bezelye)
1 adet yeşil sivri biber
1 adet kapya biber
1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Patates püresi için;
2 adet uzunluk haşlanmış patates
1/2 (yarım) su bardağı rendelenmiş kaşar
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Üzeri için;
1 kase rendelenmiş kaşar
Fırında Püreli Kıyma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanları küp küp doğrayıp, zeytinyağında kavurun.
Üzerine kıymayı ekleyip, kavurmaya devam edin.
Salçaları ve baharatları da ek edip, kavurun.
Ardından suyunu ve garnitürü de ekleyip, 5 dk kısık ateşte pişirin.
Püre için; haşlanmış patatesleri kaşık yardımıyla ezin.
Süt, kaşar rendesi, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
Borcamı fırça ile biraz yağlayıp, kıymalı harcı tabana yayın.
Üzerine patates püresini yayın.
Rendelenmiş kaşarları da en üste serpin.
180 derecede evvelce ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dk üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Fırında Püreli Kıyma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı