- Konu Yazar
- #1
Fırında Poğaça Köfte Tanımı İçin Materyaller
Köftesi için:
500 gram kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
1 diş rendelenmiş sarımsak
1 çay bardağı galeta unu
1 çay kaşığı kimyon, yenibahar, karbonat, karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 (yarım) çay bardağı su
İç materyali için:
1-2 adet haşlanmış rendelenmiş patates
1-2 adet haşlanmış rendelenmiş havuç
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Fırında Poğaça Köfte Tanımı Yapılışı
Köftesi için derin bir kaseye kıyma, soğan ve sarımsak eklenir.
Galeta unu, tuz, su ve baharatları eklenip yoğurulur.
Yoğrulan köfte harcından mandalina büyüklüğünde modüller koparılır.
Tezgaha yapışmasın diye iki poşet ortasında yahut streç sinema ortasında merdane ile açılır.
Ortasına patates, havuç ve kaşar peyniri eklenir, poğaça halinde ikiye katlanır.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
Isıtılmış fırında 180 derecede köfteler pişene kadar yaklaşık 20 dakika pişirilir.
Köftesi için:
500 gram kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
1 diş rendelenmiş sarımsak
1 çay bardağı galeta unu
1 çay kaşığı kimyon, yenibahar, karbonat, karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 (yarım) çay bardağı su
İç materyali için:
1-2 adet haşlanmış rendelenmiş patates
1-2 adet haşlanmış rendelenmiş havuç
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Fırında Poğaça Köfte Tanımı Yapılışı
Köftesi için derin bir kaseye kıyma, soğan ve sarımsak eklenir.
Galeta unu, tuz, su ve baharatları eklenip yoğurulur.
Yoğrulan köfte harcından mandalina büyüklüğünde modüller koparılır.
Tezgaha yapışmasın diye iki poşet ortasında yahut streç sinema ortasında merdane ile açılır.
Ortasına patates, havuç ve kaşar peyniri eklenir, poğaça halinde ikiye katlanır.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
Isıtılmış fırında 180 derecede köfteler pişene kadar yaklaşık 20 dakika pişirilir.