AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Fırında Pişen Kızartma Balık

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Fırında Pişen Kızartma Balık Tanımı İçin Malzemeler
Yarım kg istavrit ( yahut rastgele bir küçük yahut küçük doğranmış büyük balıklar, levrek, kefal, çupra,vb.)
1 su bardağı un
1 çay bardağı mısır unu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ, tercihen riviera

Fırında Pişen Kızartma Balık Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle balıkları yıkayıp süzüyoruz.
Ben istavrit yaptım fakat siz üstte yazdığım formda her balığı yapabilirsiniz.
Sadece büyük balıkları evvelden doğramak gerekir.
Bir poşete un, mısır unu ve tuzu koyup karıştırıyoruz.
Süzülen balıkları içine alıp poşetin ağzını elimizle büzüyor, evire çevire çalkalıyoruz. Böylelikle balıkların her yeri eşit halde unlanmış oluyor.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine unlarını silkeleyerek yan yana diziyoruz. (asker üzere, fotoğrafta görünüyor ).
Üzerlerine sıvı yağ gezdiriyoruz, salataya ekler üzere. Verilen yağ ölçüsünün eşit olarak tüm balıkların üzerine gelmesini sağlıyoruz.
Önceden ısıtılmış fanlı fırında 250 derecede 20-30 dakika pişiriyoruz. Çıtır olana kadar yani, denetimli biçimde.
Çıkartıp afiyetle yiyebiliriz artık

Fırında Pişen Kızartma Balık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst