AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Fırında Pilavlı Bütün Tavuk

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Fırında Pilavlı Bütün Tavuk Tanımı İçin Materyaller
2 su bardağı pirinç
2,5 su bardağı kaynar su
1 soğan
1 paket çam fıstığı
1 paket kuş üzümü
Karabiber, tuz, tarçın
Tavuk sosu için;
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı yoğurt
Tuz

Fırında Pilavlı Bütün Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle pirinci kaynamış tuzlu suda yarım saat ıslatıyoruz.
Tencereye 1 yemek kaşığı tereyağ çok az sıvı yağı ekleyip hafif kızdırıp soğanı ekliyoruz.
Biraz soteleyip fıstığı ekliyoruz. Biraz daha kavurduktan sonra pirinçleri yıkayıp süzdürüp tencereye ek ediyoruz.
Biraz kavurduktan sonra suda beklettiğimiz kuş üzümlerini ekliyoruz. Baharatları da ekleyip, suyunu döküp ,kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene dek pişiriyoruz.
Tavuğu güzelce yıkayıp pilavımızı içine dolduruyoruz. Doldurduğumuz yeri çöp şiş ile birbirine tutturuyoruz.
Biraz su ek edip 180 derece evvelden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz. (bu esnada kızarmadan suyu biterse tekrar şu ekleyebilirsiniz)
Akabinde fırından alıp hazırladığımız sos karışımını her yerine fırça ile sürüyoruz.
Uygunca kızardığında fırından alıyoruz. Artan pilavı tabağa alıp ortasına tavuğu oturtup servis yapıyoruz. Afiyet şifa olsun.
Fırında Pilavlı Bütün Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst