AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Fırında Peynirli Parmak Börek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Fırında Peynirli Parmak Börek Tarifi İçin Malzemeler
5 adet yufka
Peynir (içi için)
Harç malzemeleri;
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 çimdik tuz

Fırında Peynirli Parmak Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Harç malzemelerini bir kaba alıp iyice çırpıyoruz.
1 adet yufkamızın üzerine bir miktar fırçayla harcımızdan yayıyoruz.
Yufkayı ikiye katlayıp önce ortadan sonra üçgen olacak şekilde kesiyoruz.
Ben 5 parçaya böldüm. İç malzemesini ekliyoruz. Harçtan içine de biraz sürüyoruz, sarıyoruz. Bütün yufkalara bunu yapıyoruz.
En son tüm parmak börekleri harcımıza bulayıp tepsiye diziyoruz.
Üzerine çörek otu, susam, haşhaş gibi istediğin malzemeyle süsleyebilirsiniz.
180 derece fırında kontrollü pişiriniz.
Not: Harcı artırmak için sıvı yağ ve 1 yumurta ekleyebilirsiniz. Çok lezzetli oldu. Afiyet olsun.

Fırında Peynirli Parmak Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst