Fırında Patlıcan Tava

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Fırında Patlıcan Tava Tanımı İçin Materyaller
7-8 adet patlıcan
4-5 adet domates
8-10 adet kırmızı yeşil karışık biber
1 baş sarımsak
500 gram kuşbaşı et
Sosu için
Yarım tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
1 çay bardağı su
1 kahve fincanı sıvı yağ

Fırında Patlıcan Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle 1 kap içerisinde patlıcanların acısının çıkması için bol tuzlu su hazırlıyoruz.
Soyup iri küpler halinde doğradığımız patlıcanları direk bu su karışımını koyuyoruz. 15 dk bu suda bekletiyoruz. Sonra tekrar yıkayıp süzüyoruz.
Öbür yandan domates biber ve sarımsaklarımızı da doğrayıp hazırlıyoruz.
Fırın kabının içerisine doğranmış tüm materyalleri ve eti koyup hepsini karıştırıp fırın tepsisine yayıyoruz.
Sos için tüm sos gereçlerini bir kapta hazırlıyoruz ve fırın tepsisine dizdiğimiz gereçlerin üzerine döküyoruz.
Artık fırına girme vakti geldi. 175-180 derece evvelce ısıtılmış fırına atıyoruz. Yaklaşık 1 yahut 1 buçuk saat ortasında yemeğimiz hazır oluyor. Deneyeceklerin şimdiden ellerine sıhhat. Afiyet olsun.
Fırında Patlıcan Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst