AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Fırında Patlıcan Musakka

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Fırında Patlıcan Musakka Tanımı İçin Malzemeler
3 adet büyük uzunluk patlıcan
300 gram kıyma
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı domates rendesi
2 adet sivri biber
Yarım demet maydanoz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Fırında Patlıcan Musakka Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kullanacağımız patlıcanları alacalı soyup yuvarlak haller vererek doğrayalım. Tuzlu suda biraz bekletelim.
Diğer taraftan kıymalı iç harcımızı hazırlayalım. Orta uzunluk tavaya kıymayı alıp güzelce suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
Üzerine soğanları ve sarımsakları ek edip karıştıralım. Daha sonra salça ve domates rendesini de ek edelim. Baharatlarını da ek edip güzelce karıştıralım. En son maydanozları ek edip bir tıp karıştıralım ve ocağın altını kapatalım.
Diğer taraftan patlıcanlarımızı kızartalım. Kızaran patlıcanları borcama alalım. Üzerine hazırladığımız kıymalı harcımızı dökelim.
Daha sonra salçalı sosumuzu da üzerine gezdirelim. En son olarak sivri biber ve domatesleri üzerine biçim verelim.
Önceden ısıtın 180 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dk pişirelim. Afiyetle yiyin
Fırında Patlıcan Musakka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst