AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Fırında Patlıcan Musakka

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Fırında Patlıcan Musakka Tanımı İçin Materyaller
3 yemek kaşığı sıvı yağ
500 gr kıyma
2 adet domates (ya da domates sosu)
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı domates salçası
1,5 su bardağı sıcak su (salçayı sulandırmak için)
Maydanoz
Karabiber,pul biber,toz biber,tuz
4 adet patlıcan

Fırında Patlıcan Musakka Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Patlıcanları soyup bir parmak kalınlığında kesiyoruz, tuzlu suda 5 10 dk bekletip,süzüyoruz.
Sonrasında patlıcanları kızgın yağda kızartıyoruz.
Kıymalı harç için birinci olarak kıymamızı suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Akabinde soğanımızı ekliyoruz soğanlar şeffaflaşınca içerisine baharatlarımızı ekliyoruz ve biraz daha kavuruyoruz.
Kavurduğumuz soğan ve kıymanın üzerine evvel sarımsağı ekliyoruz biraz daha kavuruyoruz.
Sonrada domates sosumuzu ya da rendelediğimiz domatesimizi ekliyoruz.
Son olarak da bir tutam maydanoz eklenir kıymalı harcımız tamam.
Kızartılan patlıcanlar borcama yada rastgele bir kaba dizilir.
Üzerine kıymalı harcımızdan eşit biçimde patlıcanların üzerine koyalım ve salçalı sosumuzu hazırlayalım.
Salça ve su ekleyip karıştıralım, tepsimizin üzerine dökelim. Çok sulu olmasın dikkat edin. 1. 5 su bardağı kâfi.
Evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında pişene kadar tutuyoruz. Afiyet olsun
Fırında Patlıcan Musakka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst