AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Fırında Patlıcan Musakka

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Fırında Patlıcan Musakka Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı sıvı yağ
4 adet patlıcan
Yarım kilo dana kıyma (kuzu da olabilir)
1 kase domates sosu (kışlık konserve 2-3 adet domateste olur)
1 kuru soğan
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı domates salçası
1 su bardağı sıcak su (salçayı çözdürmek için)
3-4 kol maydanoz
Karabiber, kırmızı pul biber
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
6 adet çeri domates
4 adet biber

Fırında Patlıcan Musakka Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar birinci evvel patlıcanları alacalı bir halde soyup tuzlu suda bekletelim.Patlıcanlar acılığını alsın.
Ardından tavaya yağ koyup patlıcanlarımızı peçete yardımıyla kuruladıktan sonra yağda kızartalım.
Musakkamızın kıymalı harcını hazırlamak için ,ayrı bir tencere de soğan ve sarımsakları kavuralım.
Domates sosu ekleyip tekrar kavuralım.
Son olarak baharatları ekleyip,küçük küçük kıydığımız maydanozu da ekleyip kıymayla birlikte hoş bir formda kavuralım.
Kızartmış olduğumuz patlıcanları borcama dizelim.
Üzerine kıymalı harcımızdan eşit gelicek formda,patlıcanların üzerine yayalım.
Akabinde bir kasenin içine salça ve su ekleyip karıştırıp yemeğimizin,üzerine dökelim.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında domates ve biberlerin üzerleri kızarana ,kadar 30 dakika kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Fırında Patlıcan Musakka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst