AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Fırında Patlıcan Musakka

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Fırında Patlıcan Musakka Tanımı İçin Malzemeler
1 adet orta uzunluk patlıcan
250 gram kıyma
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biberi
1 adet domates
Yarım soğan
Yarım su bardağı sıcak su
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz,karabiber,pul biber,kimyon
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
1 çay bardağı sıcak su

Fırında Patlıcan Musakka Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak patlıcanları alacalı soyup yuvarlak dilimleyin.
Tuzlu suda en az yarım saat bekletin.
Daha sonra kurulayıp kızgın yağda hafif kızartın.
Patlıcanlar kızardıktan sonra yağını çekmesi için havlu peçete üzerine çıkartın.
Uygun bir tavaya sıvı yağı ve kıymayı koyarak kavurun.
Biraz kavrulduktan sonra soğanı,biberleri ekleyip kavurmaya devam edin.
Daha sonra doğranmış domatesi,salçayı ve baharatları ekleyin.
Domates suyunu çekince 1 çay bardağı sıcak suyu ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
Borcamın tabanına patlıcanları dizip,üzerine kıymalı karışımı dökün.
Sıcak su ekleyip 170 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.
Özleşmesi için biraz dinlendirip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Fırında Patlıcan Musakka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst