Fırında Patlıcan Kebabı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
4 adet orta boy kemer patlıcan
Yarım kilo yağlı kıyma
1 baş sarımsak
Tuz, kırmızı toz biber, karabiber
1 tatlı kaşığı salça

Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patlıcanları güzelce yıkayıp saplarını kesiyoruz. 4′ e ayırıp tuzlu suda bekletiyoruz. O esnada kıymayı bir kaba koyup sarımsakları rendeleyerek kıymanın içine ilave ediyoruz.
Baharatları atıp iyice yoğuruyoruz. (bu işlemi 1 saat öncesinden yapıp kıymayı dinlendirmeye alırsanız daha iyi olacaktır. )
Sonrasında kıymadan cevizden biraz büyük bezeler alıp yuvarlıyoruz.
Uygun bir tepsiye sıra sıra diziyoruz. Ortası boş kalırsa soğanı 2ye veya 4e bölüp koyabilirsiniz.
Dilerseniz üzerine biber, sarımsak da ekleyebilirsiniz.
Sonrasında 1 bardak suda 1 tatlı kaşığı salçayı açıp tepsiye döküyoruz.
250 derece de kontrollü bir şekilde 1 saate yakın pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst