AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Fırında Patlıcan Biber Közleme Nasıl Yapılır?

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Fırında Patlıcan Biber Közleme Nasıl Yapılır? Fırında patlıcan biber közleme yapmak için öncelikle patlıcanları ve biberleri yıkayıp fırın tepsisine yerleştirin. Ardından tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Fırını 200 dereceye ayarlayıp patlıcanları ve biberleri közlemek için 30 dakika pişirin. Sonrasında fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra patlıcanların kabuklarını soyun ve biberlerin çekirdeklerini temizleyin. Dilimleyerek servis yapabilir veya zeytinyağı, limon suyu, sarımsak, tuz ve karabiberle soslayarak lezzetlendirebilirsiniz. Fırında patlıcan biber közlemeyi denemek için bu pratik tarifi kullanabilirsiniz.
İçindekiler

Fırında Patlıcan Biber Közleme Nasıl Yapılır?​

Fırında patlıcan biber közleme yapmak için öncelikle malzemeleri hazırlamalısınız. İhtiyacınız olan malzemeler şunlardır:
– Patlıcan
– Yeşil biber
– Sivri biber
– Sarımsak
– Zeytinyağı
– Tuz
– Karabiber
İlk adım olarak patlıcanları yıkayıp saplarını kesin. Ardından biberleri de yıkayıp saplarını ve çekirdeklerini çıkarın. Patlıcanları ve biberleri fırın tepsisine yerleştirin.
Bir diğer adım olarak sarımsakları soyup ince dilimler halinde kesin. Patlıcanların ve biberlerin üzerine sarımsak dilimlerini serpiştirin.
Zeytinyağı, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın. Hazırladığınız karışımı patlıcan ve biberlerin üzerine gezdirin. Eşit şekilde dağılmasına dikkat edin.
Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatın ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Patlıcanlar ve biberler yumuşayıp hafifçe kızarana kadar pişmeli.
Fırında patlıcan biber közleme sıcak veya soğuk olarak servis edilebilir. İsteğe bağlı olarak üzerine limon sıkabilir ve maydanoz ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Fırında Patlıcan Biber Közleme Nasıl Yapılır?​

Fırında Patlıcan Biber Közleme Nasıl Yapılır?
1. Patlıcan ve biberleri közleyerek fırında pişirin.
2. Közlenmiş sebzeleri soyup doğrayın.
3. Zeytinyağı, limon suyu, sarımsak ve tuz ekleyerek karıştırın.
4. Karışımı közlenmiş sebzelerin üzerine dökün.
5. Fırında ısınmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin.


6. Közlenmiş sebzelerin üzerine maydanoz ve dereotu ekleyin.
7. Fırında patlıcan biber közlemesini servis tabağına alın.
8. Üzerine nar ekşisi ve pul biber serpiştirin.
9. Yanında yoğurtla servis yapabilirsiniz.
10. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst