AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Fırında Patatesli Tavuk

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Fırında Patatesli Tavuk Tanımı İçin Materyaller
2 kilo tavuk pirzola
8 adet orta uzunluk patates
6 diş sarımsak
1 adet kırmızı biber
1 adet domates
4 adet orta uzunluk kuru soğan
Baharatlar
1.5 yemek kaşığı kekik
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
1.5 yemek kaşığı biber salçası
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1.5. tatlı kaşığı tuz
1.5 su bardağı su

Fırında Patatesli Tavuk Tanımı Yapılışı

Öncelikle tavuklarımızı yıkayıp kuşbaşı doğruyoruz .
Patateslerimizi soyup ortadan bölüp elma dilimi üzere doğrayalım.
Soğanları 4 e bölelim .
Sarımsaklarımızı ufak ufak doğrayalım.
Biberle domatesi de doğrayalım ve tüm baharatları ve suyu ekleyip karıştıralım.
200 c fırında 1 saat pişirelim .
Üstü kızarınca karıştıralım deneyeceklere afiyet olsun.
 
Geri
Üst