Fırında Patatesli Tavuk Baget Tanımı İçin Materyaller
1 paket tavuk baget
4 orta uzunluk patates
3-4 adet sivribiber
1 adet domates
6-7 adet sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
2 çay kaşığı tuz
Fırında Patatesli Tavuk Baget Tanımı Yapılışı
Uygun bir karıştırma kabına salça zeytinyağı baharat ve tavukları ekleyip düzgünce karıştırılır.
Buzdolabında 1 saat dinlendirildikten sonra fırın kabına yerleştirilir.
Patatesler soyulup yıkanır elma dilimi halinde kesilir tavuk kabında kalan sosa patatesler eklenir uygunca karıştırılır.
Tavuklarla birlikte evvelden ısıtılmış 180 derecelik fanlı fırına verilir.
Patates ve tavukların pişmesine yakın domates biber ve sarımsaklar eklenir.
Tavuk patates ve zerzevatları nar üzere kızarana kadar pişirilir.
Sıcak olarak servis edilir.
Afiyet olsun.
1 paket tavuk baget
4 orta uzunluk patates
3-4 adet sivribiber
1 adet domates
6-7 adet sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
2 çay kaşığı tuz
Fırında Patatesli Tavuk Baget Tanımı Yapılışı
Uygun bir karıştırma kabına salça zeytinyağı baharat ve tavukları ekleyip düzgünce karıştırılır.
Buzdolabında 1 saat dinlendirildikten sonra fırın kabına yerleştirilir.
Patatesler soyulup yıkanır elma dilimi halinde kesilir tavuk kabında kalan sosa patatesler eklenir uygunca karıştırılır.
Tavuklarla birlikte evvelden ısıtılmış 180 derecelik fanlı fırına verilir.
Patates ve tavukların pişmesine yakın domates biber ve sarımsaklar eklenir.
Tavuk patates ve zerzevatları nar üzere kızarana kadar pişirilir.
Sıcak olarak servis edilir.
Afiyet olsun.