SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Fırında Patatesli Kaşarlı Kuşbaşı Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
1/2 (yarım) kg tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
1/2 (yarım) kg tavuk but (kuşbaşı doğranmış)
6 adet patates
1 yahut 2 adet kapya biber (ben közlenmiş kullandım)
1 adet soğan ( küp doğranmış)
2 diş sarımsak
Çeyrek çay bardağı sıvı yağ( patates için)
2 çorba kaşığı sıvı yağ ( tavuk için)
1 çay bardağı su ( büyük çay bardağı)
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tarlı kaşığı biber salçası
Toz kırmızı biber
Köri
Kekik
Tuz
1 kase bezelye
Kaşar rendesi
Fırında Patatesli Kaşarlı Kuşbaşı Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patatesleri tırtıklı patates kesici ile keselim.
Üzerine 1 çay kaşığı kekik, kimyon, 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber, çeyrek çay bardağı sıvı yağ ve tuz ekleyip yeterlice harmanlayalım.
Harmanladığımız patatesleri fırın kabına dizelim 220°veya 240° de 25 dakika kızartalım.
Uygun bir tencerede sıvı yağda soğanları kavuralım.
Üzerine tavuklarımızı ekleyip kavuralım.
Doğranmış kapya biberimizi ve bezelyelerimizide ekleyelim kavurma sürecine devam edelim.
Sonrasında salçalarımızı ve ezilmiş sarımsağımızı da ekleyip güzelce kavuralım.
İsterseniz bu esnada lezzet vermesi açısından biraz tereyağda ekleyebilirsiniz.
Kırmızı toz biber, kimyon, köri,tuz ve suyumuzu ekleyip pişmeye bırakalım.
Kızaran patateslerimizin üzerine pişirdiğimiz tavukları yayalım üzerine rendelenmiş kaşarımızı serpelim 220°’de kaşarlar eriyene kadar pişirelim.
Afiyet olsun!….
Fırında Patatesli Kaşarlı Kuşbaşı Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1/2 (yarım) kg tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
1/2 (yarım) kg tavuk but (kuşbaşı doğranmış)
6 adet patates
1 yahut 2 adet kapya biber (ben közlenmiş kullandım)
1 adet soğan ( küp doğranmış)
2 diş sarımsak
Çeyrek çay bardağı sıvı yağ( patates için)
2 çorba kaşığı sıvı yağ ( tavuk için)
1 çay bardağı su ( büyük çay bardağı)
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tarlı kaşığı biber salçası
Toz kırmızı biber
Köri
Kekik
Tuz
1 kase bezelye
Kaşar rendesi
Fırında Patatesli Kaşarlı Kuşbaşı Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patatesleri tırtıklı patates kesici ile keselim.
Üzerine 1 çay kaşığı kekik, kimyon, 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber, çeyrek çay bardağı sıvı yağ ve tuz ekleyip yeterlice harmanlayalım.
Harmanladığımız patatesleri fırın kabına dizelim 220°veya 240° de 25 dakika kızartalım.
Uygun bir tencerede sıvı yağda soğanları kavuralım.
Üzerine tavuklarımızı ekleyip kavuralım.
Doğranmış kapya biberimizi ve bezelyelerimizide ekleyelim kavurma sürecine devam edelim.
Sonrasında salçalarımızı ve ezilmiş sarımsağımızı da ekleyip güzelce kavuralım.
İsterseniz bu esnada lezzet vermesi açısından biraz tereyağda ekleyebilirsiniz.
Kırmızı toz biber, kimyon, köri,tuz ve suyumuzu ekleyip pişmeye bırakalım.
Kızaran patateslerimizin üzerine pişirdiğimiz tavukları yayalım üzerine rendelenmiş kaşarımızı serpelim 220°’de kaşarlar eriyene kadar pişirelim.
Afiyet olsun!….
Fırında Patatesli Kaşarlı Kuşbaşı Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı