AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Fırında Patatesli Dizme

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Fırında Patatesli Dizme Tanımı İçin Malzemeler
5 adet patates
1 kilo kıyma
2 yemek kaşığı kuru ekmek kırıntısı (galeta unu)
Tuz,karabiber,tozbiber,kimyon
Üzerine sos;
3 adet domates
1 yemek kaşığı salça,tuz
Sıvıyağ

Fırında Patatesli Dizme Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle patatesler soyulup yuvarlak halka halinde doğranır. Kalın olmayacak formda.
Tuzlanır ve azıcık kızartılır.
Kıyma üzerine baharatlar konulur ve güzelce yoğurulur.
Patatesler boyutunda kıymalar elde yuvarlanır ve fırın tepsisine sıralı biçimde dizilir.
Domatesler kabuğu soyulur ve rendenin ince tarafıyla rendelenir ve biraz yağla kavrulur.
Üzerine salça ,tuz konulup karıştırılır ve 1 bardak kadar sıcak suyla karıştırılır ve tepsideki dizmeye eşit formda dökülür.
Önceden ısınmış fırında pişmeye bırakıyoruz.Pişen yemeğimizi servis edebiliriz. Afiyet olsun .
Fırında Patatesli Dizme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst