AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Fırında Patates Palamut Nasıl Yapılır?

zeberus

Yeni Üye
Fırında Patates Palamut Nasıl Yapılır? Fırında patates palamut yapmak için öncelikle patatesleri yıkayıp kabuklarını soyun. Patatesleri uzunlamasına dilimleyin ve tuz ile baharatlayın. Bir tavada sıvı yağı ısıtın ve patatesleri kızartın. Ardından palamutları temizleyip yıkayın. Fırın tepsisine patates dilimlerini dizin ve üzerine palamutları yerleştirin. Karabiber ve limon suyu ekleyin. Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatın ve önceden ısıtılmış fırında pişirin. Fırından çıkan lezzetli Fırında Patates Palamut‘u servis yapın ve afiyetle yiyin.
İçindekiler

Fırında Patates Palamut Nasıl Yapılır?​

Fırında patates palamut, lezzetli ve pratik bir yemektir. İşte adım adım fırında patates palamut yapmanın tarifi:

Malzemeler:​

– 500 gram patates
– 300 gram palamut
– 1 adet soğan
– 2 diş sarımsak
– 2 yemek kaşığı sıvı yağ
– Tuz
– Karabiber

1. Adım: Patatesleri Hazırlayın​

Patatesleri güzelce yıkayın ve kabuklarını soyun. Ardından dilimleyin ve bir kaseye alın.

2. Adım: Palamutları Temizleyin​

Palamutları güzelce temizleyin, iç organlarını çıkarın ve yıkayın. Daha sonra tuz ve karabiber ile marine edin.

3. Adım: Soğanları ve Sarımsakları Doğrayın​

Soğanı ve sarımsakları doğrayın. Bir tavada sıvı yağı ısıtın ve soğanları ekleyerek kavurun. Sarımsakları da ekleyin ve biraz daha kavurun.

4. Adım: Patatesleri ve Palamutları Pişirin​

Fırın tepsisine patates dilimlerini yerleştirin. Üzerine kavrulmuş soğan ve sarımsağı ekleyin. Son olarak palamutları da yerleştirin.
Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Folyoyu açın ve üzeri kızarana kadar fırında tutun.

5. Adım: Servis Yapın​

Fırında patates palamutlarını sıcak olarak servis yapabilirsiniz. Yanında limon dilimleri ve yeşillikler ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Fırında Patates Palamut Nasıl Yapılır?​

Fırında Patates Palamut Nasıl Yapılır?
Fırında patates palamut, patateslerin üzerine dizilerek ve baharatlarla tatlandırılarak pişirilen bir yemektir.
Patateslerin kabuklarını soyarak, palamutları temizleyerek ve baharatları ekleyerek hazırlanır.
Palamutlar ve patatesler fırın tepsisine dizilir ve üzerlerine zeytinyağı ile sos yapılır.
Yemek, önceden ısıtılmış fırında pişirilerek servis edilir.

Palamut ve patates kullanarak lezzetli bir fırın yemeği hazırlayabilirsiniz.
Fırında pişen patatesler ve palamutlar harika bir aroma oluşturur.
Zeytinyağı ve baharatlar ile fırında patates palamutu daha lezzetli hale getirebilirsiniz.
Fırın tepsisine dizilen patatesler ve palamutlar güzel bir sunum sağlar.
Palamutlar ve patatesler, fırında kızarana kadar pişirilmelidir.

Geri