AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Fırında Patates Oturtma

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Fırında Patates Oturtma Tanımı İçin Gereçler
3 büyük uzunluk patates
3 orta uzunluk soğan
200 gram kıyma
5 diş sarımsak
2 kapya biber
2 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
Yarım çay kaşığı muskat rendesi
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı su
Maydanoz
Beşamel sos için;
2 tepeleme yemek kaşığı un
2,5 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber

Fırında Patates Oturtma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Patatesler elma dilimi doğranır. Üzerine biraz sıvı yağ, baharatlar (Muskat hariç) ve rendelenmiş 1 diş sarımsak eklenip karıştırılır. Fırın tepsisine yayılarak 200 derecelik fırında hafif kızarana kadar pişirilir.
Öteki taraftan soğanlar yemekler doğranır, kalan sıvı yağ ile kavrulur. Kıyma eklenir. Kıyma piştikten sonra sırasıyla biber, sarımsak, salça ve baharatlar eklenir.
Bir iki çevirdikten sonra yarım çay bardağı kadar su ve bir kaşık tereyağ eklenir. 1 taşım kaynadıktan sonra ocaktan alınır.
Fırında kızarmış olan patateslerin üzerine bu materyal dökülür ve tekrar 180 derecelik fırına verilir. 20-25 dakika denetimli formda pişirilir. Bu esnada üzerine fırın kağıdı koyabilirsiniz.
Beşamel sos için bir tavaya un konulur, yağsız olarak rengi dönene kadar kavrulur. Kavrulan unun üzerine süt eklenir. Bir taşım kaynatılır.
Kaynadıktan sonra üzerine tuz ve baharatlar eklenir. İçerisine 1 modül kaşar peyniri rendelenir (Harç çok katı olmamalı, akışkan kıvamda olmalıdır)
Pişmiş olan yemeğin üzerine sırasıyla maydanoz ve beşamel sos dökülür. Üzeri sararana kadar yemek tekrar fırınlanır. Afiyet olsun.
Fırında Patates Oturtma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst