AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Fırında Patates Oturtma

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Fırında Patates Oturtma Tanımı İçin Malzemeler
4-5 büyük uzunluk patates
Sıvı yağ
Kıymalı harç için;
500 gram dana kıyma
5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 orta uzunluk soğan
1 büyük domates
2 silme yemek kaşığı salça (Yarı yarıya domates-biber kullandım)
1 tutam ince kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik

Fırında Patates Oturtma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavaya sıvı yağla kıymamızı alalım ve suyunu salıp, çekene kadar pişirelim.
Yemeklik doğradığımız soğanları ekleyelim ve soğanların rengi dönene kadar çevirelim.
Salçamızı ek edip, kavurmaya devam edelim.
Ardından küp küp doğradığımız domatesimizi, baharatlarımızı ve tuzumuzu da ekleyip 3-4 dk daha kavuralım.
İnce kıyılmış maydanozları da ekleyip, karıştıralım. Kıymalı harcımız hazır.
Patatesleri ne çok ince ne çok kalın olacak halde halka halka doğrayalım.
Kare borcamımızın tabanını hafif yağlayalım ve patatesleri boşluk kalmayacak halde dizelim.
Kıymalı harcımızdan her tarafına koyalım, akabinde tekrar patatesleri dizip yeniden kıymamızdan koyalım. Ben bu formda iki kat yaptım.
En son patateslerimizi dizdikten sonra üzerlerini fırçayla yağlayalım.
Yıkanmış yağlı kağıtla üzerini kapatıp evvelden ısıtılmış 200 derece fırına sürelim.
Yaklaşık 20-25 dk pişirdikten sonra yağlı kağıdı alıp 20 dk daha patateslerin üzeri kızarıncaya kadar pişirelim ve fırında patates oturtmamız hazır. Deneyeceklere afiyet olsun.
Fırında Patates Oturtma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst