SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Fırında Özel Soslu Somon Tarifi İçin Malzemeler
3 dilim somon balığı
2 adet patates
2 diş rendelenmiş sarımsak
Yarım limon suyu
Yarım çay bardağından biraz az zeytinyağı
Tuz, karabiber
Sosu için:
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı un
250ml süt
1 diş rendelenmiş sarımsak
2 yemek kaşığı limon suyu
Yarım demet ince kıyılmış dereotu
Tuz, karabiber yarım musgat rendesi
Fırında Özel Soslu Somon Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle patateslerin kabuğu soyulur elma dilimi doğranır.
Somon balığın marinesi için rendelenmiş sarımsak, limon suyu, zeytinyağ, tuz ve karabiber kase içersinde güzelce karıştırılır.
Bu karışım balığın üzerine sürülür.
Kalan sosu patatesle harmanlayıp az daha tuz ve karabiber ilavesi yapabilirsiniz.
Uygun bir tepsiye fırın kağıdı serilir.
Üzerine balık ve patates yerleştirilir önceden ısıtılmış 190 derce fırında (alt /üst ayarda) 25 dk pişirilir. Balığı fazla kurutmayın.
Sosu için sos tavasında tereyağını eritin.
Rendelenmiş sarımsağı ekleyerek yarım dk kadar soteleyin.
Unu ekleyerek un kokusu çıkına dek kavurun.
Sütü ekleyip karıştırmaya devam edin.
Kaynamaya başladığında limon suyu, dereotunu, tuz ve karabiberi ekleyin.
Ocağın altını en kısık ateşe alıp 1 dk boyunca bu şekilde pişirin.
Daha sonra ocaktan alın.
Servis tabağına balığı, patatesi koyup sosu balığın üzerine gezdirin. Afiyet olsun.
Fırında Özel Soslu Somon Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3 dilim somon balığı
2 adet patates
2 diş rendelenmiş sarımsak
Yarım limon suyu
Yarım çay bardağından biraz az zeytinyağı
Tuz, karabiber
Sosu için:
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı un
250ml süt
1 diş rendelenmiş sarımsak
2 yemek kaşığı limon suyu
Yarım demet ince kıyılmış dereotu
Tuz, karabiber yarım musgat rendesi
Fırında Özel Soslu Somon Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle patateslerin kabuğu soyulur elma dilimi doğranır.
Somon balığın marinesi için rendelenmiş sarımsak, limon suyu, zeytinyağ, tuz ve karabiber kase içersinde güzelce karıştırılır.
Bu karışım balığın üzerine sürülür.
Kalan sosu patatesle harmanlayıp az daha tuz ve karabiber ilavesi yapabilirsiniz.
Uygun bir tepsiye fırın kağıdı serilir.
Üzerine balık ve patates yerleştirilir önceden ısıtılmış 190 derce fırında (alt /üst ayarda) 25 dk pişirilir. Balığı fazla kurutmayın.
Sosu için sos tavasında tereyağını eritin.
Rendelenmiş sarımsağı ekleyerek yarım dk kadar soteleyin.
Unu ekleyerek un kokusu çıkına dek kavurun.
Sütü ekleyip karıştırmaya devam edin.
Kaynamaya başladığında limon suyu, dereotunu, tuz ve karabiberi ekleyin.
Ocağın altını en kısık ateşe alıp 1 dk boyunca bu şekilde pişirin.
Daha sonra ocaktan alın.
Servis tabağına balığı, patatesi koyup sosu balığın üzerine gezdirin. Afiyet olsun.
Fırında Özel Soslu Somon Tarifi Fotoğraflı Yapılışı