Fırında Misket Tava

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Fırında Misket Tava Tanımı İçin Malzemeler
300 gr kıyma
5 adet patates
3 adet kırmızı kapya biber
4 adet çarliston biber
1 orta uzunluk havuç
1 orta uzunluk kuru soğan
1/2 (yarım) demet maydanoz
2 yemek kaşığı galeta unu
1 adet yumurta
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kekik tuz
1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağı
Tuz

Fırında Misket Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Derince bir kabın içine kıymayı koyun içine galeta unu, yumurta,rendelenmiş soğan,1 çay kaşığı karabiber,1 çay kaşığı pul biber,ince doğranmış maydanoz ek edin ve güzelce yoğurun.
Misket biçiminde yuvarlak biçim verin.
Patates keri minik küp formunda doğrayın.
İçine havuç ,çarliston,kapya biberleri de ince doğrayarak ekleyin.
Zeytinyağına tuz, karabiber,pul biber, kekik ekleyerek uygunca karıştırın ve fırın tepsisine yerleştirin,misket köfteleri de üzerine dizin.
Önce pişirme kağıdı sonra alüminyum folyo ile kapatıp 220 derece ısıtılmış fırında pişirin.
Fırında Misket Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst