Fırında Mantarlı Yemek

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Fırında Mantarlı Yemek Tarifi İçin Malzemeler
400 gr tavuk göğüs
400 gr mantar
4 orta boy patates
2 büyük diş sarımsak
10-15 adet arpacık soğan
1 büyük havuç
1 adet yeşil biber veya kapya biber
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı yağ
3su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı pulbiber ve kekik
Yeteri kadar tuz

Fırında Mantarlı Yemek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle mantarların kabuğunu soyalım.
Diğer malzemeleri hazırlayana kadar bekletelim .
Küp küp doğradığımız patates ,havuç ,tavuk göğüs ,sarımsak ,biberleri, kabuğunu soyduğumuz arpacık soğan hepsini bir tepsiye alalım.
Doğrayıp suda beklettiğimiz mantarları alalım.
Üzerine salçalı suyunu hazırlayalım .
Kekik ,tuz ,yağ ,pul biber ilave edelim.Malzemeler buluşturalım .
Yağlı kağıt ıslatın üzerini kapatın.
250 derecede 35 -40 dakika pişirin .
Afiyet olsun.Youtube hanifenin mutfağna detaylı izlemek isterseniz beklerim.

Fırında Mantarlı Yemek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst