Fırında Mantarlı Tavuk

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Fırında Mantarlı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
1 paket tavuk göğsü 700 gram civarı
300 gram mantar
1 adet büyük boy soğan
1 diş sarımsak
1 adet yeşil biber
1 adet kapya biber
1 paket sıvı krema
1 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz karabiber pul biber toz biber
100 gram kaşar

Fırında Mantarlı Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuk göğsünü ince şekilde 3 yada 4 parçaya bölelim.
Tavada 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ekleyip, etleri pembeleşinceye kadar çevirelim. Bir tepsiye alalım sırası ile dizelim.
Aynı tavada doğradığımız soğanı sarımsağı ve tereyağını koyup soteleyelim.
Üzerine kapya ve yeşil biberi ekleyelim. Solana kadar çevirelim.
Üzerine mantarları doğrayıp, ekleyelim.
Baharatlarınıda ekleyip, kremayı tavaya dökelim, çevirelim.
1 su bardağı kadar suya 1 yemek kaşığı nişastayı eritip, üzerine dökelim, 1 dakika kadar kaynatıp, etlerin üzerine kaşık kaşık koyalım.
200 derecede 15-20 dakika kadar pişirip üzerine kaşar ekleyelim, 5 dakika daha fırında pişirelim afiyet olsun.
Fırında Mantarlı Tavuk Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst