Fırında Mantarlı Tavuk Sote

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Fırında Mantarlı Tavuk Sote Tanımı İçin Materyaller
500 gram tavuk göğsü
500 gram mantar
2-3 çarliston biber
1 adet kırmızı kapya biber
1 baş sarımsak
2 tane büyük soğan
Birer fiske; kimyon, kekik, kara biber
1,5 çay kaşığı tuz
200 gram kaşar rendesi

Fırında Mantarlı Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayıp tavada sote yapıyoruz ve içine 4 diş kadar sarımsak doğrayarak soteme sürecine devam ediyoruz.
Sonra üzerine mantarı doğrayıp ekliyoruz.
İçine evvel soğanları ekliyoruz ve sonra ince uzun doğradığımız biberleri ekleyerek baharatlarla birleştiriyoruz.
Daha sonra fırında pişirme yapmak için bütün materyalleri tepsiye dökerek karıştırıyoruz.
Üzerine kaşar rendeliyoruz.
Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişiriyoruz.Afiyet olsun.
Fırında Mantarlı Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst