Fırında Mantarlı Patates

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Fırında Mantarlı Patates Tanımı İçin Materyaller

Tabanı için
3 tane orta büyüklükte patates
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ
Mantarlı sos için
1 paket mantar
300 gr kıyma
1 tane kapya biber
2 tane büyük uzunluk sivri biber
1 büyük uzunluk domates
4 diş sarımsak
1 orta uzunluk kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
Kimyon
Sıvıyağ
Beşamel sos için
1 tepeleme yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı süt
Üzeri için
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

Fırında Mantarlı Patates Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Patatesi büyük dilimleyip yağ, karabiber ve tuz ile karıştırdıktan sonra borcama dizip 15 dakika pişirin. O esnada mantarlı sos için evvel soğanı biraz kavurun sonra ufak doğranmış biberleri ekleyip biraz kızartın.
Akabinde kıymayı ek edip pişirin, üzerine salça ile mantar, karabiber, sarımsak ve tuzunu ekleyerek tam manasıyla pişirip, pişen patatesin üzerine serin.
Beşamel sos için evvel unu pembeleşinceye kadar kavurun sonra sütü ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar daima karıştırarak pişirip pişen mantarlı sosun üzerine yayın.
İsteğe bağlı olarak onunda üzerine kaşar peyniri serpip kızarana kadar pişirin.
Not: Ben kaşar peyniri ve kuru soğan kullanmadım lakin buna karşın enfes oldu, kullanıp kullanmamak isteğe bağlı. Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun❤
 
Geri
Üst