Fırında Mantarlı Ispanak (Beşamel Sossuz) Tarifi İçin Malzemeler
2 adet soğan
1 diş sarımsak
4 adet patates
1 kilo ıspanak
Yarım kilo mantar
1,5 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber ve pul biber
Sıvı yağ
Fırında Mantarlı Ispanak (Beşamel Sossuz) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Büyük bir tavaya yada yayvan bir tencereye yarım çay bardağı sıvı yap dökülür.
Piyazlık doğranmış soğan ve küçük doğranmış sarımsak ilave edilir ve soğan 2 dakika sotelenir.
Daha sonra ince doğranmış patates eklenir karıştırarak sotelenir.
Patatesler tam kızarmayacak.
Başka bir tavada yüksek ateşte mantar sotelenir.
Patates de hafif yumuşayınca yıkanmış ve doğranmış ıspanak eklenir.
Üzerine tuz ve baharatlar eklenir ve suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
Tamamen suyunu çektiğinde 1, 5 yemek kaşığı un eklenir ve kavrulur.
Azar azar süt eklenir ve karıştırmaya devam edilir.
En son üzerine sotelenmiş mantar eklenir ve ocaktan alınır.
Uygun bir borcam tereyağ ile yağlanır ve ıspanaklı harç içine boşaltılır.
Üzerine kaşar dökülür.
200 dereceli önceden ısıtılmış fırında kasar kızarana kadar pişirilir. Çok lezzetli ve pratik bir tarif deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun.
Fırında Mantarlı Ispanak (Beşamel Sossuz) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 adet soğan
1 diş sarımsak
4 adet patates
1 kilo ıspanak
Yarım kilo mantar
1,5 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber ve pul biber
Sıvı yağ
Fırında Mantarlı Ispanak (Beşamel Sossuz) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Büyük bir tavaya yada yayvan bir tencereye yarım çay bardağı sıvı yap dökülür.
Piyazlık doğranmış soğan ve küçük doğranmış sarımsak ilave edilir ve soğan 2 dakika sotelenir.
Daha sonra ince doğranmış patates eklenir karıştırarak sotelenir.
Patatesler tam kızarmayacak.
Başka bir tavada yüksek ateşte mantar sotelenir.
Patates de hafif yumuşayınca yıkanmış ve doğranmış ıspanak eklenir.
Üzerine tuz ve baharatlar eklenir ve suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
Tamamen suyunu çektiğinde 1, 5 yemek kaşığı un eklenir ve kavrulur.
Azar azar süt eklenir ve karıştırmaya devam edilir.
En son üzerine sotelenmiş mantar eklenir ve ocaktan alınır.
Uygun bir borcam tereyağ ile yağlanır ve ıspanaklı harç içine boşaltılır.
Üzerine kaşar dökülür.
200 dereceli önceden ısıtılmış fırında kasar kızarana kadar pişirilir. Çok lezzetli ve pratik bir tarif deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun.
Fırında Mantarlı Ispanak (Beşamel Sossuz) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı