Fırında Mantarlı Et Sote Tanımı İçin Gereçler
Mantar
250 gram kuşbaşı (3 kişilik)
1 adet kuru soğan
2 adet yeşil biber
2 adet kapya biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tereyağı
Sıvı yağ
Kekik
Pul biber
Karabiber
Tuz
Fırında Mantarlı Et Sote Tanımı Yapılışı
Öncelikle soğanı ve biberleri tavada sıvı yağ ile hafif kavrulana kadar öldürelim.
Gereçleri çok fazla pişirmeye gerek yok çünki en son fırına atacağız.
Mantarı tereyağında suyunu çekene kadar kavuralım.
En son düdüklü de pişirdiğimiz eti tereyağında kavuralım.
Tüm materyalleri fırın kabına yerleştirelim.
En son üzerine salçaları ve baharatları et suyu ile karıştırarak sos yapalım.
Sosa kesinlikle düdüklüde pişirdiğimiz etin suyunu ekleyelim. Yaklaşık 1. 5 su bardağı et suyu.
Sosunuda ekledikten sonra fırına verelim .
180 derece fırında 30 dk pişirmek kâfi olacaktır.
Afiyet olsun
Mantar
250 gram kuşbaşı (3 kişilik)
1 adet kuru soğan
2 adet yeşil biber
2 adet kapya biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tereyağı
Sıvı yağ
Kekik
Pul biber
Karabiber
Tuz
Fırında Mantarlı Et Sote Tanımı Yapılışı
Öncelikle soğanı ve biberleri tavada sıvı yağ ile hafif kavrulana kadar öldürelim.
Gereçleri çok fazla pişirmeye gerek yok çünki en son fırına atacağız.
Mantarı tereyağında suyunu çekene kadar kavuralım.
En son düdüklü de pişirdiğimiz eti tereyağında kavuralım.
Tüm materyalleri fırın kabına yerleştirelim.
En son üzerine salçaları ve baharatları et suyu ile karıştırarak sos yapalım.
Sosa kesinlikle düdüklüde pişirdiğimiz etin suyunu ekleyelim. Yaklaşık 1. 5 su bardağı et suyu.
Sosunuda ekledikten sonra fırına verelim .
180 derece fırında 30 dk pişirmek kâfi olacaktır.
Afiyet olsun