AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Fırında Mantar Tavuklu

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Fırında Mantar Tavuklu Tanımı İçin Materyaller
5 adet orta uzunluk mantar
Avuç içi kadar tavuk göğsü
Kekik, tuz ,pulbiber
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım çay bardağı kadar kaşar rendelenmiş

Fırında Mantar Tavuklu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tavuklar minik küpler halinde doğranır .
Üzerine zeytinyağ, tuz ve baharatlar atılıp karıştırılır.
Mantarların sapları çıkartılır .
Limonlu soğuk suda bekletilir ve yıkanır.
Daha sonra tavuklu harç mantarların ortasına gelecek halde doldurulur.
Evvelce ısıtılmış 200 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.
Daha sonra mantarlar suyunu saldıktan sonra mantarları çıkartıp kaşar serpiştiriyoruz ve tekrar fırına verip kaşarlar kızarana kadar pişiriyoruz afiyet olsun.
 
Geri
Üst